Łeba to jedno z niewielu miejsc w Polsce, które może pochwalić się czymś niezwykłym i unikatowym na skalę światową. Nikt, kto nie stanął na szczycie słynnych wydm nie może zrozumieć co tak urzeka w tym przepełnionym pięknem widoku. Czy to niezwykły las z charakterystycznymi kępkami mchu i stojącą wodą, czy to wielkie i rozległe jezioro, które zdaje się dotykać morza, czy właśnie ono – morze, bezkresne i nie do ogarnięcia. A może sama wydma?
Najpierw o rybach
Jednak Łeba to nie tylko piękno przyrody oraz Słowiński Park Narodowy, ale także ryby. A może przede wszystkim ryby? Zjeść je tu można świeże i naturalne, przygotowywane w sposób tradycyjny i zmieniony. Ryby w Łebie to tradycja i duma. Przepyszna zupa rybna jest zatem obowiązkowym daniem, jeśli mamy ochotę zjeść coś ciepłego. Warto skusić się na te smaki podczas obiadu. Jednak nie tylko na ciepło możemy jeść pyszne ryby w Łebie. Przede wszystkim słynie ona bowiem z wędzenia ich. To niezwykłe jak dobrze mogą smakować świeżo złowione ryby w wędzonej otulinie.
Wydma Biała
Do wyjątkowej, ruchomej wydmy należy dojść przez ciągnący się około dziesięciu kilometrów szlaku. Słowiński Park Narodowy skrywa wiele tajemnic i jedną z nich są liczne ptaki i piękne okazy roślin. Obok widać wielkie jezioro Łebskie, a po prawej morze. Jak niezwykłe jest to miejsce, przekonać się można tylko i wyłącznie na własne oczy.
Warto wybrać Łebę jako miejsce odpoczynku, by zobaczyć piękno polskiej przyrody na własne oczy.